OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

jar 2010

25.kolo 13.6.2010 17:00 Brusno - Poltár 6:1 (4:1)
góly:Sokol 2, Chrenovský 2, Koreň, Tuhársky
ŽK:Lehotský Ľ. - Melicher, Segeč, Ondrášik
rozhodovali:Poliak - Oružínský,Košarník
Zostavy:
Brusno:Gardošík-Lehotský A.,Lehotský Ľ.,Sokol,Tuhársky-Giertl(37.Škubák 79.Petrík),Patráš,Sojak,Koreň-Chrenovský,Švidraň
Poltár:Kulich-Ondrášik,Segeč,Nosáľ,Pagáč-Šustek,Šuľaj,Melicher,Slavkovský-Karásek,Valentýni
 
KOMENTÁR K ZÁPASU
Pre domácich sa zápas nezačal najlepšie. Už v 5.minúte vyrobil hrúbku domáci brankár Gardošík keď podbehol center a hosťujúci Nosáľ hlavou otvoril skóre. Našťastie to domácich neznervóznilo a dokázali rýchlo vyrovnať. V 12.minúte Koreňov priamy kop skončil za prekvapeným brankárom hostí. Ako sa neskôr ukázalo hosťujúci brankár bol nakoniec postavou zápasu, avšak na jeho smolu negatívnou. V 17.minúte kopal Koreň opäť priamy kop hosťujúcu brankár Kulich loptu neudržal a Chrenovský ju dorazil a domáci viedli. To však ani z ďaleka nebolo z domácej strany všetko. S chuťou hrajúci Tuhársky v 28.minúte posielal center pred bránu a na prekvapenie hostí ten skončil v ich bráne. V 35.minúte prišiel pre domácich nepríjemný okamih. Zranil sa Giertl a keďže na lavičke náhradníkov sedeli len dvaja brankári prezlečený ako hráči, jeden z nich musel do poľa. V 45.minúte sa na hranici šestnástky dobre uvoľnil Chrenovský a jeho strela skončila v sieti hosťujúceho mužstva.
Druhý polčas mali opäť domáci navrch a bolo len otázkou času kedy padne ďalší gól. A domáci sa dočkali v 65.minúte, keď po faule na Chrenovského trafil z priameho kopu presne k žrdi Sokol. Aj pri tomto góle sa ukázal nie moc dobrý deň hosťujúceho brankára. A 67.minúta rozburácala domáci štadión opäť. Domáci mali znova výhodu priameho kopu, loptu si znova postavil Sokol a nechytateľne skóroval. Po tomto okamihu sa zápas už len dohrával a ani jedno z mužstiev si už nevypracovalo vyloženú šancu. Za zmienku ešte stojí striedanie v domácom mužstve, keď hrajúceho brankára Škubáka nahradil v 79.minúte ďalší hrajúci brankár Petrík. Domáci sa rozlúčili s publikom peknou nádielkou gólov a prelomili negatívnu sériu, že keď sa varí doma guláš nedokázalo Brusno doma vyhrať. Ďakujeme divákom za ich celosezónnu podporu a tešíme sa na stretnutie novom súťažnom ročníku.  
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
24.kolo 6.6.2010 17:00 Š.Bane - Brusno 2:1 (1:0)
gól:Švidraň
ŽK:Spišiak, Michalek, Ondrík - Ďurajka, Belko
ČK:Ďurajka, Klinec
rozhodovali:Ostrihoň - Holas,Kret
Zostavy:
Š.Bane:Sekula-Pavlík M.,Kmeť,Sochor,Šima-Spišiak(76.Heiler),Beňo,Ondrík,Pavlík V.-Holmík(69.Blaško),
Michalek
Brusno:Gardošík-Klinec,Ďurajka,Lehotský Ľ.,Tuhársky-Giertl,Belko,Sojak,Chrenovský(80.Koreň)-Patráš,Švidraň
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Domáci začali dobre a už v 1.minúte mali náznak šance. Brusno nezachytilo úvod a si Š.Bane vypracovali ďalšie šance. V 9.minúte zachránil šancu domácich vkĺzačkou Tuhársky a Gardošík slabú strelu zlikvidoval. Prvú strelu na bránu domácich vyslal Patráš v 14.minúte. Išla však do stredu brány a tak s ňou nemal domáci brankár Sekula žiadne problémy. Brusno sa potom osmelilo, ale nedokázalo sa dostať do finálnej fázy. Všetkým akciám chýbalo zakončenie. Ďalšou šancou bola v 31.minúte hlavička Belka, išla však vedľa domácej brány. Asi najväčšiu šancu hostí mal Švidraň, keď po chybe Sochora postupoval sám na bránu. Vytlačil s so streleckého uhla a tak jeho strelu z uhla brankár kryl. Domáci sa dočkali vytúženého gólu v 39.minúte, keď sa hlavou presadil Holmík.
Prvou šancou druhého polčasu bola zblokovaná strela Chrenovského. V 56.minúte odpískal hlavný rozhodca Ostrihoň pokutový kop v prospech domácich po ruke Klinca.. Predchádzalo tomu však postrčenie domácim hráčom. Loptu si postavil Sochor a bezpečne premenil. Tento okamih neuniesol Ďurajka a po náznaku hodu lopty do rozhodcu uvidel druhú žltú kartu a následne červenú. Obrovskú šancu Brusna mal v 69.minúte po prihrávke Švidraňa Patráš, ale z 3 metrov prestrelil domácu bránu. 73.minúta priniesla druhú červenú kartu pre Brusno. Po urážke rozhodcu ju videl Klinec. Po tomto okamihu hráči Brusna viac ožili a paradoxne hrali lepšie ako v plnom počte. Svoju aktivitu dokázali využiť aj na skorigovanie výsledku. Po dlhom odkope Gardošíka a predĺžení lopty Patrášom postupoval sám na bránu Švidraň, a v 78.minúte znížil na 2:1. Brusno sa snažilo o vyrovnanie, ale vyloženú šancu si nevypracovalo. V 89.minúte zachránil na bránkovej čiare Gardošík a tak sa zápas skončil výsledkom 2:1. Brusno doplatilo na svoju nedisciplinovanosť.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23.kolo 30.5.2010 17:00 Brusno - Hajnačka 6:1 (2:0)
góly:Švidraň 2, Koreň, Giertl, Sojak, Klinec
ŽK:Chrenovský - Kovacs, Szó
rozhodovali:Gyorgy - Mačuda,Martin
Zostavy:
Brusno:Škubák(57.Petrík)-A.Lehotský,Ľ.Lehotský,Belko,Klinec(65.Turanský)-Gietl,Sojak,Patráš,Koreň
(57.Luptovčiak)-Chrenovský,Švidraň
Hajnačka:Czene-Agocz,Szokovacs,Uhrin,Szó,Kovacs,Potocsi,Gaspar,Ruszo,Pataky,Juhasz
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Domáci začali od úvodu hrať na súperovej polovici a v prvom polčase si vypracovali nespočetné množstvo šancí, ale väčšinou zostali nevyužité. Prvú obrovskú šancu spálil Koreň, keď v 7.minúte išiel od polovice ihriska sám na bránu, v poslednom okamihu si hodil loptu ďaleko od nohy a tak zakončil len do brankárových nôh. Tým sa začal seriál nepremenných domácich šancí. V 11.minúte nespracoval prihrávku od Patráša Chrenovský ktorý bol sám a mohol skórovať. 26.minúta a opäť nevyužitá šanca Chrenovského, keď prekopol z 5 metrov. V 28.minúte sa domáci dočkali. Najskôr Chrenovský nepremenil svoju šancu a odrazenú loptu dopravil do brány Koreň 1:0. V 30.minúte neuznali rozhodcovia domácim gól Klinca pre údajný ofsajd. Sojak v 32.minúte len tesne minul bránu strelou zo šestnástky. V 34.minúte išiel Giertl sám, ale zahodil a to isté sa opakovalo aj v 40.minúte z kopačky Chrenovského. V 42.minúte sa po peknej akcii presadil Švidraň, keď si pekne narazil loptu a prestrelil brankára.
Úvod druhého polčasu bol úrodný na góly. Najskôr krásne vysunul Švidraň Giertla a ten rutinérsky zvýšil na 3:0. Vzápätí udreli hostia, keď Agocs prešiel stredom domácej obrany a znížil na 3:1. Pokoj na domáce kopačky vrátil v 50.minúte Sojak. Od vtedy sa zápas len dohrával. Domáci sa zo slabým súperom pohrávali a v 55.minúte Klinec zvýšil na 5:1, keď využil svoj inštinkt na dobré postavenie sa pred bránou a doklepol loptu do prázdnej brány. V 66.minúte pálil Patráš, avšak jeho strelu výborne chytajúci Czene kryl. 77.minúte priniesla pekný moment ale domáci Giertl sa zľakol a miesto strely z voleja volil nič neriešiacu prihrávku na Chrenovského. Skóre "gulášového" zápasu uzavrel Švidraň
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
22. kolo 23.5.2010 17:00 Revúca - Brusno 1:1 (0:0)
gól:Švidraň
ŽK:Gomori,Varhoľak - Klinec,Sokol
rozhodovali:Janíček - Švec,Vrtich
Zostavy:
Revúca:Smrek-Švihla L.,Švihla T.,Šestina(90.Gallo),Neušel,Lunter(80.Varhoľak),Máté J.,Majerčík,Máté K.,Gomori,Urc
Brusno:Škubák-Klinec,Sokol,Lehotský Ľ.,Tuhársky-Giertl(72.Luptovčiak),Belko,Sojak,Koreň(60.Chrenovský)-
Švidraň,Patráš
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Zápas sa začal lepšie pre hostí. Hráči Brusna mali od úvodu loptu viac na svojich kopačkách a nedovolili domácim žiadny tlak. Brusno sa snažilo kombinačnou hrou súpera prečísliť, ale domáci hráči pozorne bránili. Prvou šancou zápasu bol priamy kop Sokola, ktorý však nikto netečoval a domáci brankár loptu chytil. Hráči domácej Revúcej hrali väčšinou na brejky a po jednom z nich v 23.minúte aj zakončili. Hosťujúci brankár Škubák stál na mieste a loptu vyrazil. Dokázal si poradiť aj s hlavičkou z následného rohového kopu. Asi najväčšiu šancu prvého polčasu mal Patráš, keď dostal dobrú prihrávku od Švidraňa, ale netrafil bránu.
V druhom polčase začali lepšie domáci hráči. Pritlačili Brusno na ich polovičku, ale želaný efekt v podobe gólu to neprinieslo. Paradoxne do vedenia išli hostia, keď Švidraň využili chybu domácej obrany a dokázal prestreliť tieniaceho hráča aj brankára. A tak bolo v 52.minúte 0:1. Po tomto góle Revúca ešte viac pridala na obrátkach a vytvorila sa tlak, v ktorom boli aj náznaky šancí a skrumáží. V 71.minúte vypočul volanie publika hlavný rozhodca po signalizácii AR1 a odpískal pokutový kop v prospech domácich. K lopte sa postavil Majerčík a aj keď s námahou ale predsa premenil a vyrovnal na 1:1. Do konca zápasu sa už nič vážne neudialo a tak sa zápas skončil nerozhodným výsledkom.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20. kolo 9.5.2010 16:30 Brusno - Tisovec 3:1 (1:0)
góly:Koreň,Sokol (11m),Chrenovský
ŽK:Koreň,Klinec,Ďurajka,Sokol,Chrenovský - Lipták
ČK:Lipták (Tisovec)
rozhodovali:Galad - Urda,Gonda
Zostavy:
Brusno:Gardošík(Škubák)-Klinec,Sokol,Ďurajka,Tuhársky-Giertl(Luptovčiak),Belko,Sojak,Koreň(Chrenovský)-
Patráš,Švidraň
Tisovec:Belica-Slašťan,Lipták,Adamek,Šándor,Brndiar,Dacho,Hurák R.,Sudor,Hurák J.,Brašeň
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Domáci začali veľmi dobre a hneď od úvodu pritlačili hostí z Tisovca. Už v 1.minúte zblokovala obrana hostí strelu Sojaka. O minútu na to Belko pekne vysunul stredom obrany Patráša a ten prestrelil vo vyloženej šanci. V 3.minúte ušli hostia, ale zakončenie Brašeňa sa gólom neskončilo. V 7.minúte strelu Sokola z priameho kopu zneškodnil brankár Belica. V 9. a 11.minúte bol blízko ku gólu Švidraň, ale jeho pokusy hosťujúci brankár zneškodnil. V 13.minúte pekne vystrelil Klinec, jeho strelu tečoval Švidraň vedľa. V tej istej minúte vystrelil aj Giertl, ale Belica stál na svojom mieste. V 22.minúte zostal v strede ihriska sám Sojak, jeho strelu brankár hostí vyrazil a Koreň nemal problém doraziť loptu do prázdnej brány. V 24.minúte ušiel Koreň pekne po ľavej strane, jeho strieľanú prihrávku nedočiahol Švidraň a ani Giertl. V 38.minúte mali hostia výhodu priameho kopu takmer z pol ihriska, napriek tomu nebezpečne vystrelili tesne nad. O minútu na to po chybe domácej obrany zachránil včasným vybehnutím domáci brankár Gardošík. Úspešný bol aj po strele Brašeňa v 40.minúte. Hostia mali šancu opäť po chybe domácich hráčov, keď Belko prihrával dozadu, jeho prihrávku vystihol Brašeň dokázal vystreliť a vyrazená lopta od domáceho brankára sa odrazila do Brašeňa a od neho mimo brány.
Druhý polčas začali hostia aktívnejšie a v 52.minúte urobil chybu Ďurajka, Sokol zastavil hosťujúceho hráča len za cenu faulu a kopala sa penalta. Loptu si postavil Šándor a bezpečne premenil 1:1. Potom hra prebiehala zväčša medzi šestnástkami, keď ani jedno mužstvo nechcelo spraviť chybu. V 73.minúte sa pekne uvoľnil v rohu pokutového územia Chrenovský, bol faulovaný a domáci kopali penaltu. K lopte sa postavil Sokol a opäť poslal domácich do vedenia. V 75.minúte unikol Švidraň, ale jeho pokus brankár chytil. V 78.minúte si diváci zakričali gól aj po tretí krát, keď sa pekne uvoľnil Chrenovský a na jeho krížnu strelu nemal hosťujúci brankár nárok. V 80.minúte strieľal Švidraň, ale jeho pokus išiel nad. Domáci podali po dvoch zápasoch veľmi dobrý výkon a tri body si jednoznačne zaslúžili. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
19. kolo 2.5.2010 16:30 Kalinovo - Brusno 3:0 (1:0)
góly:
ŽK:Fízeľ,Dragijský,Ďuriško,Püšpöky- Klinec,Belko,Chrenovský,Ďurajka,Sokol,Koreň
rozhodovali:Wojčík - Brodňan,Martinec
Zostavy:
Kalinovo:Stieranka-Fízeľ,Jahuniak(85.Pósa),Ivan,Drugda-Dragijský,Čipčala(83.Kolka),Štefánik,Melicher-Ďuriško
(64.Marcinek),Püšpöky
Brusno:Škubák-Klinec(67.Ľ.Lehotský),Sokol,Ďurajka,Vetrák-Chrenovský(56.Koreň),Belko,Patráš,Sojak
(77.Luptovčiak),Giertl-Švidraň
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Zápas sa začal opatrne a v úvode bola hra vyrovnaná. Hostia umne prehustili stred poľa a tak sa domáci nedostali do tlaku. Skúšali to však nakopávanými loptami, s ktorými si obrana Brusna dokázala poradiť. Hostia hrozili hlavne z brejkov a jeden vyzeral veľmi sľubne, avšak vo finálnej fáze neprišla dobrá prihrávka. V 25.minúte spravil chybu pri rozohrávke Vetrák, lopty sa zmocnili domáci prišiel pretiahnutý center, ktorý domáci hráč vrátil pred bránu a tam Ivan trafil hlavou od brvna do brány. Zvyšok polčasu sa odohrával zväčša medzi šestnástkami.
Po polčase hostia vysunuli Patráša do útoku a v prvej 15-minútovke pritlačili Kalinovo na ich polovici ihriska. Za stavu 1:0 sa v šestnástke dobre uvoľnil Švidraň, ale jeho krížna strela skončila len na žrdi domácej brány. Hostia svoju šancu nedokázali premeniť a tak prišiel trest od domácich. Po štandardnej situácii sa lopta dostala von z pokutového územia, domáci ju tam vrátili a zabudnutý Čipčala zvýšil na 2:0. Hostia sa snažili niečo s výsledkom urobiť, ale domáci umnou hrou kontrolovali priebeh stretnutia. Po peknej kombinácii pred šestnástkou sa dostal v pokutovom území k lopte Patráš a strelou na bližšiu žrď znížil, avšak postranný rozhodca odmával ofsajd a gól neplatil. Brusno si potom vypracovalo ešte jednu šancu, ale Koreň v 80.minúte trafil len brvno domácej brány. Kalinovo pridalo ešte jeden gól, keď hosťujúci brankár netrafil loptu pri boxovaní a domáci Jahuniak stanovil konečný výsledok na 3:0.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
18. kolo 25.4.2010 16:00 Brusno - Podlavice 2:2 (0:1)
góly:Sokol 2 (2 z 11m)
ŽK:Belko,Ďurajka,Sojak,Švidraň - Marko,Majling,Rebek
rozhodovali:Juríček - Košarník,Cimprich
Zostavy:
Brusno:Škubák-Klinec,Sokol,Ďurajka,Tuhársky-Chrenovský,Belko,Sojak(75.Luptovčiak),Giertl(68.Koreň)- Švidraň,Patráš
Podlavice:Lukáč-Sylvester,Polák,Stacho,Nemec(25.Figur 86.Navrátil)-Zehnal,Rebek,BaranMajling-Hejčík, Marko
(65.Čollák)
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Derby zápas začali domáci veľmi zle a už v 2.minúte prekvapil hosťujúci Marko domáceho brankára aj všetkých prítomných, a z nemožného uhla so šťastím poslal Podlavice do vedenia. Po tomto momente zostali domáci zaskočení a nedokázali sa dostať do tempa. V 11.minúte mali domáci šťastie, keď po rohu hlavičkoval Rebek do brvna a z pred prázdnej brány odkopol loptu Chrenovský do bezpečia. V 15.minúte mal dostať hosťujúci Marko červenú kartu za atak na Klinca v prerušenej hre, ale hlavný rozhodca bol zhovievavý a ukázal mu len žltú kartu. Brusno sa snažilo niečo vymyslieť, ale v jeho hre bolo veľa nervozity a z toho prameniacej nepresnosti. Prvú šancu si Brusno vypracovalo v 24.minúte, ale Patráš dokázal len prehodiť hosťujúceho brankára, nie však usmerniť loptu do siete a tá trafila ľavú žrď. V 30 minúte vyšla domácim kombinácia a výsledkom nej bol únik Belka, ale v rozhodujúcom okamihu mu lopta odskočila od nohy. V závere polčasu mali domáci dva krát šťastie, keď najskôr Baran a po ňom Marko opečiatkovali obe žrde domácej brány.
Úvod druhého polčasu priniesol vyrovnanie. Po diskutabilnom faule na Sojaka sa kopala penalta. Sokol sa nemýlil a  v 48.minúte bolo vyrovnané. Brusňania sa snažili oživiť svoju hru, ale nedarilo sa im to. V 54.minúte mohol Baran poslať hostí znova do vedenia, ale domáci brankár včasným vybehnutím mu šancu zmaril. Čo sa nepodarilo jemu, sa podarilo Hejčíkovi po centri Stacha a v 65.minúte Podlavice znova viedli. Brusnu sa vôbec nedarilo a to aj vďaka výbornej hre Podlavíc. Keď už sa zdalo, že hostia vyhrajú prišiel únik striedajúceho Koreňa, ktorý zastavil faulom brankár Lukáč a domáci mali možnosť zahrávať druhý pokutový kop. K lopte sa znova postavil Sokol a nemýlil sa ani tento krát. Stanovil tak konečné skóre na 2:2. Brusno podalo najslabší výkon v jarnej časti súťaže. Hlavný rozhodca zápas absolútne nezvládol a v niektorých momentoch sa na ihrisku doslova iskrilo. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
17. kolo 18.4.2010 16:00 Divín - Brusno 1:3 (0:0)
góly:Švidraň, Ďurajka, Belko
ŽK:Dibala, Jakubove - Švidraň, Ďurajka, Sokol, Škubák, Belko
rozhodovali:Verkin - Kúchen,Mačuda
Zostavy:
Divín:Stančík-Dibala,Marko Marian(66.Rácz),Hadaš,Štengl-Čeman(63.Kmeť),Tomašik P.,Marko Martin
(74.Tomašik I.),Marko S.-Jakubove,Ďurica
Brusno:Škubák-Turanský,Sokol,Ďurajka,Klinec-Chrenovský,Belko,Sojak,Koreň(80.Giertl)-Švidraň,Patráš
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Lepšie začali hostia, ktorí hneď od úvodu zatlačili Divín na ich polku. Prvú šancu z mužstva hostí mal Sokol, ale jeho priamy kop skončil tesne vedľa ľavej tyčky. V 11. minúte potiahol po ľavej strane Chrenovský prihral pred bránu Švidraňovi a ten trestuhodne prestrelil z 3 metrov. Hostia ďalej tlačili a vybojovali si ďalšiu štandardku. K lopte sa opäť postavil Sokol a opečiatkoval spojnicu domácej brány. Až po tomto okamihu sa osmelili aj domáci. Pomohol im aj rozhodca, keď spornými verdiktmi ponúkal domácim štandardné situácie. Tie zo strán hosťujúca obrana odvrátila a tak prišla štandardka z 18 metrov. Domáci Štengl ju kopol presne, ale Škubák jeho strelu vyrazil na roh. Z následného rohu mali domáci šancu po zaváhaní hosťujúceho brankára, ale Brusno dokázalo situáciu odvrátiť na roh. Aj po tomto rohu mali domáci šancu, ale Klinec odhlavičkoval loptu z prázdnej brány. Potom bola hra rozháraná a odohrávala sa medzi šestnástkami. V 38.minúte prišiel ďalší dôležitý okamih. Domáci vnikli do šestnástky a po údajnom faule Sokola sa kopala penalta. Loptu si postavil domáci kapitán Štengl, ale hosťujúci brankár Škubák jeho pokus zneškodnil. V druhom polčase začali domáci svižne, ale hostia bojovnou hrou ich dokázali eliminovať a hrozili z brejkov. Po jednom z nich prišiel nedovolený zákrok a Brusno malo výhodu priameho kopu. Do lopty sa oprel Sokol napálil do brvna a Švidraň doklepol do prázdnej brány, a hostia sa ujali vedenia. Po tomto okamihu domáci ešte viac pridali a zatlačili Brusno na ich polovicu. Divín sa snažil nakopávanými loptami dostať do šestnástky, ale Brusno pozorne bránilo. Domáci útočili už s väčším počtom hráčov, čo vyhovovalo hosťom pri únikoch do prázdnejšej obrany. Ale ani jeden prienik sa neskončil gólom. Keď boli domáci v tlaku prišiel druhý poisťujúci gól po rohu Koreňa a hlavičke Ďurajku. Domáci sa snažili streliť kontaktný gól a to sa im podarilo v 83.minúte, keď znížil Dibala. Po tomto góle sa domáci snažili vymyslieť hoci čo, len aby skórovali. Spoliehali sa aj na rozhodcov, ale nedokázali skórovať, lebo si nevypracovali žiadnu vyloženú šancu. V nadstavenom čase ušiel z vlastnej polovice ihriska Belko a svoj samostatný nájazd skúsene premenil, a pečatil tak výsledok stretnutia. Hostia si zaslúžili tri body za bojovný výkon a aj preto, že sa dokázali vyrovnať s jasnou náklonnosťou rozhodcov pre domácich.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16. kolo 11.4.2010 15:30 Brusno - V.Blh 6:0 (2:0)
góly:Chrenovský 2, Švidraň, Sojak, Tuhársky, Sokol (11m)
ŽK:Gibala,Gyure,Toth
rozhodovali:Košárník - Grenčík,Motoš
Zostavy:
Brusno:Škubák(81.Petrík)-Klinec,Sokol,Ďurajka,Tuhársky-Chrenovský,Belko,Sojak,Koreň(65.Vetrák)-Švidraň, Patráš(69.Luptovčiak)
V.Blh:Bobek-Gyure,Drugda,Vrábel,Kasáč-Baldovský,Halaj,Toth,Kobol-Gibala,Kučár
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Úvod zápasu nebol z domácej strany dobrý. Hrali nervózne a dopredu sa dostávali len cez nakopávané lopty. To vyhovovalo hosťom, ktorí tak ustáli očakávaný domáci tlak. Prvú šancu si vypracovali domáci po peknej akcii po ľavej strane, k lopte sa dostal Švidraň a sám pred brankárom zo šestnástky vysoko prestrelil, keď mohol ísť ešte bližšie k bráne. V 24.minúte sa už pomaly domáci radovali ale Sokolov priamy kop skončil len na tyči. O minútu na to už štadión zaburácal. Chrenovský ušiel po pravej strane výbornou prihrávkou našiel Švidraňa a ten už nemal problém skórovať do odkrytej brány. Po tomto góle sa domáci trošku osmelili a vypracovali si náznaky pološancí ale Švidraň a ani Koreň nemierili presne. V 39.minúte prišlo k zaváhaniu hosťujúcej obrany. V snahe odkopnúť loptu pred dobiedzajúcim Chrenovským jeden z hosťujúcich hráčov ho nastrelil a lopta sa odrazila do brány 2:0. V 41.minúte spravili domáci chybu v rozohrávke na súperovej polovici a hráči V.Blhu postupovali dvaja na Sokola. Ten aj za cenu zranenia dokázal zneškodniť šancu hostí. Domácim pomohol v druhom polčase skorý gól a jeho autorom bol v 50.minúte po peknej strele od žrde Sojak. Od tohto momentu začali hrať domáci uvoľnenejšie a postupne prešli aj na kombinačnú hru. Postupne si vypracovávali aj šance a jednu z nich po prihrávke Tuhárskeho zahodil Patráš, keď zo 7 metrov trafil padajúceho brankára do nôh. V 73. minúte mal čistú šancu Chrenovský ale mieril nad. O dve minúty na to našiel pekným centrom Luptovčiak hlavu Chrenovského a ten sa nemýlil. V 78.minúte prišla prvá strela hostí do priestoru brány, ale Drugdov priamy kop Škubák vyrazil. V 81.minúte sa dostal prvý krát v tejto sezóne do brány Petrík. A musel riešiť dve ošemetné situácie. Najskôr zneškodnil priamy kop hostí a potom ho dostal do nepríjemnej situácie Vetrák zložitou malou domov. Domáci brankár to však zvládol a uhájil čisté konto. V 89.minúte strelil svoj premiérový gól v drese Brusna Tuhársky. V nadstavenom čase prikrášlil výsledok na poltucet Sokol, keď dokázal premeniť pokutový kop po faule na Švidraňa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15. kolo 4.4.2010 15:30 B.Štiavnica - Brusno 0:0
ŽK: -
rozhodovali:Oružinský - Poliak,Fábry
Zostavy:
B.Štiavnica:
Brusno:Škubák-Klinec,Sokol,Ďurajka,Tuhársky-Koreň(70.Ľ.Lehotský),Belko,Sojak,Vetrák(46.Luptovčiak)-
Švidraň,Chrenovský
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Začiatok bol opatrný z oboch strán. Hra sa odvíjala zväčša medzi šestnástkami. Prvú šancu si vypracovali hostia z Brusna, ale Chrenovský trafil len padajúceho domáceho brankára do nohy. Domáci sa osmelili až po 30.minútach, keď krížnou strelou vystrašili brankára hostí. Ten však strelu vyrazil a hosťujúca obrana odkopla loptu do bezpečia. Brusno malo v prvom polčase ešte náznaky šancí, ale Švidraň a ani Chrenovský ich nedokázali premeniť. Druhý polčas začali lepšie domáci Banskoštiavničania, keďže mali výhodu hry po vetre. Brusno ich náznaky šancí ustálo aj vďaka spoľahlivej obrane a brankárovi. Od 70.minúty prevzali iniciatívu hráči Brusna, ale z ich tlaku nič nevyťažili, lebo domáca obrana bola pozorná a hostí nepúšťala do žiadnej vyloženej šance. Naopak domáci hrozili z brejkov, z ktorých si vypracovávali pološance alebo štandardné situácie. Po jednej z nich dobre zasiahol hosťujúci brankár Škubák, keď kryl hlavičku Kminiaka. Predtým ešte efektívne vyrazil strelu domácich na roh. Hostia mohli rozhodnúť v 88.minúte, ale Sokol netrafil bránu z priameho kopu. Podľa vývoja zápasu môžu byť domáci s bodom spokojný, naopak hostia v tomto zápase dva body stratili.
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14. kolo 28.3.2010 15:00 Brusno - Hliník n. Hronom  7:3 (5:2)
góly:Patráš 4, Švidraň 2, Belko
ŽK:Koreň,Klinec
rozhodovali:Verkin - Kúchen,Ostrihoň
Zostavy:
Brusno:Škubák-Ľ.Lehotský,Sokol,Ďurajka,Klinec-Koreň(58.Luptovčiak),Belko,Sojak(67.Chrenovský),Pipich
(38.Vetrák),Švidraň,Patráš
Hliník:Brašeň-Dekíš,Kukučka,Bahno,Murín-Číž,Miškov,Krčmárik,Demko-Januch(72.Mališ),Šimko(70.Blaho)
 
KOMENTÁR K ZÁPASU:
Domáci začali zápas veľmi nervózne. Už v 5.minúte neustrážili po rohovom kope Kukučku a bolo0:1. Domáci sa snažili o vyrovnanie a to prišlo v 13.minúte, keď po rohu Koreňa vyrovnal hlavou Belko. Hliník hrozil najmä z brejkov a v 22.minúte jeden z nich využil Miškov na 1:2. Brusno zostalo zaskočené aktivitou hostí, avšak môže si za to samo svojím prístupom k úvodu zápasu. V 26.minúte ušiel Švidaň a strelou na bližšiu žrď prekonal Brašeňa a vyrovnal na 2:2. Od tohto momentu už Brusno do konca polčasu neinkasovalo a gólmi z 33. a 42.minúty Patráš zvýšil na polčasových 5:2. Druhý polčas začali domáci s uspokojením a tak prišiel trest. V 52.minúte podvihol centrovanú loptu Sokol, brankár Škubák nestihol zasiahnuť pred hráčom hostí, ktorý ho prehlavičkoval a loptu odrazenú od brvna dopravil do siete Číž. V 58.minúte po priamom kope Sokola pridal Patráš hlavičkou už svoj štvrtý gól v zápase. Po tomto okamihu sa zápas už len dohrával a hlavne domáci sa uspokojili z výsledkom a v niektorých fázach nehrali vôbec dobre. V 77.minúte po rohu Luptovčiaka sa lopta odrazila k Ďurajkovi jeho strelu tečoval Švidraň a zvýšil na konečných 7:3. Brusno zahodilo ešte tri 100% gólové príležitosti, keď Švidraň netrafil odkrytú bránu, Chrenovský vyzvŕtal obrancu aj brankára hostí ale trafil na čiare stojaceho hráča a Belko trafil z 6 metrov brankára do nohy. Brusno musí zlepšiť svoje výkony lebo v iných zápasoch by im to nemuselo stačiť ani na bod. Brusno prišlo v zápase o Pipicha, ktorý má opäť zlomenú kľúčnu kosť.
aktualizované: 17.07.2018 21:21:19